opc_loader

Beklim de Mozes berg in Egypte

Beklim de Mozes berg in Egypte

Met mijn mobieltje probeer ik het pad te verlichten. Of beter gezegd trap. Of nog beter gezegd ‘op elkaar gestapelde stenen’. Terwijl ik hijgend omhoog ploeter word ik ingehaald door een groep zingende Nigerianen. Of ik door wil lopen vraagt gids Achmed me vriendelijk doch dringend. Over enkele minuten begint de zonsopgang en als we die missen is de hele tocht voor niks geweest. Het is vier uur in de ochtend en ik ben in de Sinaï, Egypte. Tekst Harald Kolkman Foto Anton Makeev (Shutterstock.com)

Afgelopen nacht ben ik met Achmed rond twee uur vertrokken vanaf het St. Catharinaklooster, aan de voet van Mount Moses. Dit zou de berg moeten zijn waar Mozes de tien geboden heeft ontvangen. Reden voor Byzanthijnse monniken om eeuwen geleden het klooster te stichten. De eerste uren bestaat de tocht uit een geleidelijke klim, het laatste stuk bestaat uit een steile trap van 750 treden.

Klimmen naar de top van de Mozesberg in de Egyptische Sinaï

Een lang lint van verlichte displays beweegt zich omhoog. Onderweg wordt me diverse malen aangeboden om de tocht per kameel voort te zetten maar dat sla ik af. Ik ben hier niet naartoe gekomen om al wiebelend naar boven te worden gebracht.

Lees verder

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.